MirayaMay

De energie van juli 2013

01-07-13


Ik vraag de engelen mij info te geven over de energie van de komende maand, juli, speciaal ook vanuit het gevoel wat ik bij veel mensen tegenkom: wanneer het nou toch eindelijk eens mooi gaat worden, het leven dat we leven.
Ik werk met engelenkaarten, en ik leg ze neer in een bepaald patroon, zoals ik dat geleerd heb van mijn engelenjuf in California.
De kaarten liggen in de vorm van een hart, en elke kaaart heeft een bepaalde betekenis.

De eerste ligt onderin het hart en staat voor nu.

Blijheid
De engel van blijheid heeft er zin in. Het is weer een nieuwe maand in dit jaar van transformatie, waarin we dachten dat we er al waren, omdat dat toch overal gezegd werd, maar wat een van de moeilijkste tijden is geweest sinds lang. Want in plaats van dat we gelijk het licht en de blijheid in mochten stappen, kwamen er nog weer allemaal donkere energieen uit alle hoeken en gaten van ons bestaan naar boven. 
Achteraf lijkt dat ook logisch, want natuurlijk komt er in licht donker boven, en natuurlijk was die laatste stoot licht, die we in december kregen, enorm.
Dus voordat we echt blij kunnen gaan zijn en ook kunnen gaan vertrouwen dat die blijheid kan en mag blijven, moesten we eerst nog een hoop oude dingen loslaten. 
Weer. Nog steeds. Zucht.
Voel je de healing die je hierop krijgt, als je dit leest en je met de energie ervan verbindt?!
Al je ongerustheden en oude angsten zakken zo via je voeten weg, de lichter en lichter wordende aarde in.

Haal even diep adem, en ga dan naar de volgende kaart. Die staat voor de angst.

Vrijgevigheid
Het is de energie van Maria, de moeder, die hier doorkomt. ‘Ik wil je alles geven’, zegt ze. ‘Alles waar je om vraagt, waar je naar verlangt. Het kan nog niet, want er zitten nog oude angsten en onzuiverheden tussen ons in. Maar ik sta klaar met al mijn geschenken, en ik laat je niet meer gaan. Ik hou je bij me met mijn aandacht en mijn eigen verlangen, want ik wil dat je bij me komt, in mijn dimensie van vrijheid en liefde. Dat is mijn diepe wens.
Dus je hoeft niet meer bang te zijn dat je terugvalt, zelfs niet als je terugvalt, in oude patronen en angstsen, want nu kan ik er voor je zijn. Kijk me maar aan, kijk me in de ogen, en je ziet mijn vertrouwen in jou en in de aarde. We komen er, we komen daar waar jij zo naar verlangt. Als het niet vandaag is dan is het morgen of overmorgen, maar we komen er, daar hoef je niet meer bang voor te zijn.
De laatste lagen die er nog tussen ons in zitten, tussen de aarde en het licht, worden opgelost. Echt waar!’

Laat Maria je helpen je oude patronen en angsten los te laten, en voel de energie van deze woorden door je heen stromen. Met die stroom worden je angsten weggenomen. Neem je tijd.

Haal even diep adem en ga naar de volgende kaart, die staat voor loslaten.

Bevrijding
Waarschijnlijk ben jij keihard aan het werk om jezelf te bevrijden en misschien twijfel je eraan of je het wel goed doet, want als je het goed zou doen zou je er toch allang moeten zijn?
De engelen vertellen dat ook zij keihard aan het werken zijn om de doorgang te maken, zodat de weg vrij is voor de nieuwe lichtenergieen. Wij mensen aan deze kant van de sluiers, zij aan de andere kant.
Ze laten zien hoe ze elke sluier weer met zich mee nemen, soms alleen maar verplaatsen, zodat er een doorgang kan komen. Als er dan een doorgang komt, maken ze daar gelijk gebruik van, om die blijvend te maken. 
Samen maken we die doorgangen, wij mensen en de engelen. Jij kan helpen door je steeds weer te verbinden met licht en liefde, gewoon door het te zeggen. 
Het gaat niet zo snel als we gehoopt hadden, maar het komt er wel. Daar hoef je echt niet meer aan te twijfelen.
Ga helemaal staan in je eigen licht en liefde en eis het op voor jezelf. Geef al je twijfels aan de engelen, waarover dan ook.
Sta in je eigen kolom van gouden liefdeslicht.

Voel deze zachte, zachte energie van liefde en vergeving door je heen stromen. Accepteer haar, het mag.

Adem diep in en ga naar de volgende kaart, die staat voor vriendschap.

Transcendentie
Op het gebied van vriendschap kan je grote sprongen gaan maken. Als je dat wil, natuurlijk. Je kan je laten helpen om uit vriendschappen te stappen die niet goed meer voelen, die je tegenhouden, die je klein willen houden. Soms is dat heel lastig, want je houdt toch van die persoon. 
Je hoeft die persoon ook niet te laten vallen, maar het gaat erom dat je voor jezelf kiest voor andere vriendinnen en vrienden, die met jou het licht in willen. Die juist dat samen met jou willen doen. Weten dat je die keuze maakt is belangrijk, want daardoor sta je jezelf toe meegenomen te worden in die andere dimensie, van licht en liefde. 
Loslaten betekent niet kwijtraken, het betekent dat je voor jezelf kiest voor wat voor jou belangrijk is, maar dat je nog best ook met mensen om kan gaan die niet aan die keuze meedoen.
Als je maar weet dat jij dat wel doet, voor jezelf.
Je mag hier ook echt egoistisch in zijn, want je doet er toch niemand kwaad mee?!
En dan weer: laat je meenemen naar die andere dimensie van licht en liefde. Doe het helemaal voor jezelf, laat je helpen op te stijgen uit het oude, klevende, vasthoudende, en kom in het gouden liefdeslicht.
Laat de engelen je helpen los te laten, op te stijgen, en in het nieuwe licht te zijn.
Jij ben degene die de keuze maakt en je mag.

Haal diep adem en ga naar de volgende kaart, die staat voor familie.

Pauze
Op dit moment kan het zijn dat je familieleden - levend of gestorven - je tegenhouden om je licht te grijpen. Vaak is je familie het lastigst om los te laten, of ze je nou dierbaar zijn of niet, en of ze goed voor je geweest zijn of niet. Wat ook voor jou geldt, het is belangrijk dat je nu tijd en ruimte aan jezelf geeft om jouw dingen te doen, om jouw licht te grijpen, los van hen.
Als je jezelf nu die pauze van je familie gunt, kan je later de draad weer oppakken, als je dat wil. 
Als je de engelen vraagt om die tijd, dan zorgen ze ervoor, zodat jij je erfrecht op kan eisen, je recht om te leven in die nieuwe dimensie van liefdeslicht.

Als er gestorven familieleden zitten tussen jou en het licht, vraag dan de engelen om ze ertussenuit te halen, zodat jij je verbinding optimaal kan maken. Ook die hoeven niet weg, als jij dat niet wil, maar het is nodig om ze tussen jou en je licht weg te halen, zodat jij vrij in jouw verbinding bent en in de armen van je engelen.
Juist dan mag jij weer klein zijn, kind zijn, krijg je pauze van je verantwoordelijkheden, en krijg je de liefde van je engelen als een infuus in je systeem gestroomd.
Daardoor wordt je lichter en sterker, en kan je je verplichtingen weer aan. Als dat dan nog nodig is.

Laat de energie hiervan tot je doordringen en voel de healing ervan door je lichaam stromen.
Haal even diep adem en ga naar de volgende kaart, die staat voor je maatje.

Kennis.
Er staat iemand op je te wachten. Hij/zij staat al in het licht. Misschien is het een engel, jouw eigen beschermengel, een nieuwe vriendschap of een nieuwe liefde. Maar het is nieuw, dat is duidelijk.
Zij/hij nodigt je uit, steekt een hand naar je uit, en vraagt je ten dans. Letterlijk of figuurlijk, dat maakt eigenlijk niet uit, als je maar meegaat in die soepele, sierlijke bewegingen, als van de wind in de zomerzon. Zij/hij vraagt je mee te bewegen, omdat hij/zij de kennis heeft, en weet hoe jij jou doelen kan bereiken, op een makkelijkere manier dan je zelf kent. Doordat hij/zij - -nog - buiten jouw leven staat en in het licht staat, heeft hij een overzicht wat jij zelf nooit kan hebben. Als je wil kan je naar hem/haar luisteren en meegaan op zijn/haar golven van kennis. Deze kennis maakt je rijk en maakt je gelukkig. Het gaat over blij zijn en leven in overvloed. 
Dingen die je tegenhouden om een goed maatje te kunnen zijn of te kunnen tegenkomen, worden geheald, terwijl je dit leest. 
Ontvang! Ga nu eens niet geven, en richt je helemaal op ontvangen. Blijf jezelf.
Ga van daaruit mee op de golven van de nieuwe liefde.

Haal diep adem en laat je meenemen naar de volgende kaart die staaat voor: jou.

Vriendschap
Er komt een nieuwe stroom in vriendschap. Je kan jezelf zijn, je kan stromen, met je vriendin of vriend mee of los en helemaal met jezelf, het maakt niet meer uit, alles is goed, je wordt niet meer beoordeeld, je voelt je niet meer beoordeeld, je mag jezelf zijn, vrij zijn, jou zijn.
Je staat heel gemakkelijk op je eigen benen, zonder erbij na te denken wat de ander van je vindt, je staat los van alles en iedereen, op een goeie manier, en voelt juist daardoor een veel diepere verbinding. Op vriendschap komt de energie los, gaat het stromen, in deze kaartreading en bij jou, in juli.
Je energie stroomt, neemt nieuwe vormen aan, stroomt helemaaal door je heen, door je lichaam, door je benen en je voeten en helemaal de aarde in. Alles in de grootste soepelheid. Ongekend voelt het.
Het is de basis voor de nieuwe energieen, die via jou stromen. Gaan stromen, willen stromen, kunnen stroemne.
Je ben als een engel, als een zeemeermin, als een vlinder in al je vriendschappen. 
Je ben helemaal jezelf, bijna in exstase
Los van oude beklemmende vriendschappen, in nieuwe vrijheid met anderen.

En weer: laat je meenemen op deze stroom, totdat je de stroom zelf bent.

Haal even diep adem en ga naar de volgende kaart, die staat voor het cadeau:

Waardering
De waardering komt als eerste van de engelen, die blij zijn dat je zoveel energie steekt in het bereiken van de nieuwe dimensies. In wat jij daar allemaal voor doet, voor jezelf en/of voor de aarde en/of voor je familie.
Dit is de tijd om alles wat oud is los te laten, er voorbij te gaan en het roer om te gooien. Kies voor jezelf, kies voor wat voor jou goed voelt, laat je niet afleiden of bepalen door anderen om je heen, die het vaak zo goed bedoelen, maar die jouw doel niet kennen.
Laat je waarderen door de engelen door jouw eigen weg te gaan. Jouw eigen weg naar de zon, naar het licht, naar die onvoorwaardelijke liefde.
Steeds weer als je twijfelt of je wel op de goede weg zit, tune dan weer even in op deze engelen van waardering. Voel die waardering en weet dat je het goed doet. Je helemaal richten op jezelf voelt voor een mens vaak als egoisme, maar dat hoeft het niet te zijn. Nu is het juist goed om je op jezelf te richten, zodat je later weer zoveel te meer samen kan zijn. 
Richt je ook op jezelf in je vriendschappen, en kijk eens hoe dat voelt. Jijzelf, in je eigen kern, in je eigen blijheid en eigenliefde. 
En kijk dan vanuit je eigen waardering naar de anderen om je heen. 
Wees jezelf, wees je eigen blijheid, dans, spring, geniet van de zomer. Voel je vrij.

En laat de engelen je helpen, juist als je dat moeilijk vind. Vraag ze, smeek ze, bedel, want juist dat maakt dat je je verbinding met hen versterkt.